ONZE MISSIE
HET VERBETEREN VAN LEVENSOMSTANDIGHEDEN VAN VROUWEN EN MEISJES DIE DE GENOCIDE HEBBEN OVERLEEFD

Sterk deze vrouwen, sterk haar. Of in het Kinyarwanda – de officiële taal in Rwanda: Mukomeze

Deze koffie helpt mee aan het verbeteren van de levensomstandigheden van meisjes en vrouwen die allerlei vormen van seksueel geweld tijdens de genocide in 1994 hebben overleefd.

In 1996 schatte de Verenigde Naties dat 250.000 tot 500.000 vrouwen en meisjes verkracht waren en/of andere vormen van seksueel geweld tijdens de genocide van 1994 in Rwanda ondergaan hadden, waarvan er naar schatting slechts 25.000 de genocide hebben overleefd.

De gevolgen voor deze vrouwen zijn vandaag de dag nog steeds zichtbaar. Niet alleen fysiek en psychisch, maar ook sociaal-economisch. Met het verbouwen en de verkoop van Bèkske koffiebonen, wordt de zelfredzaamheid van deze vrouwen verhoogd. Vaak hebben zij bovendien 3 tot 4 kindermonden te voeden, waarvan velen op hun beurt gebukt gaan onder het stigma van een verleden waar zij niet om gevraagd hebben.

We streven naar een beter wereld met gelijke kansen voor iedereen

Steun Zoals Jij Wil

Steun op een manier zoals het je het beste uitkomt. Met de juiste (financiële) middelen komen we het snelst tot het beste resultaat.

Sponsor het koffieproject

Een sponsorship is gericht op het steunen van een individuele vrouw. Van elk gesponsorde euro gaat er een maximaal percentage rechtstreeks naar de vrouwen. Reden te meer om dit project te steunen. Want welke cent helpt. Echt!

Doneren

Machting of eenmalig een bedrag overmaken? Het maakt niet uit, elk bedrag wordt gewaardeerd. Wist je trouwens dat giften fiscaal aftrekbaar zijn omdat Mukomeze, de stichting, een ANBI is?

Het Bèkske kopen

Met elk pak koffie draag je bij aan de economische onafhankelijkheid van een vrouw in Rwanda. De bonen zijn speciaal voor jou gebrand, ambachtelijke en op bestelling, waarbij elk pakje genummerd is. Zo weten we precies hoe ver we van het doel verwijderd zijn.

Sponsor HET KOFFIEPROJECT
Doneer
Koop het bèkske