BÈKSKE BONEN | SUPERIEURE KWALITEIT

Het verhaal van het BÈKSKE!
Doe mij maar een BÈKSKE!

De beste kwaliteit

Wist je dat het overgrote gedeelte van koffies bestaan uit ‘mélanges’? Een frans woord, waarmee men bedoelt dat de koffie uit een mix bestaat van vaak een hele verzameling bonen, afkomstig zelfs van verschillende landen.

Het Bèkske respecteert echter de natuur van de koffiebonen. Net als bij wijn varieert de smaak van koffie van streek tot streek. Net als de kwaliteit. Dit heeft te maken met de hoogte waar de koffie groeit. Koffie van hoger gelegen gebieden – de arabica – is complexer van smaak en daardoor ook bewerkelijker en daardoor duurder.

Daarom bevat Het Bèkske uit 100% arabica bonen. Simpele koffie – de robusta – groeit lager en kent dan ook een andere prijs. Daarnaast is de gradatie van invloed (de hoeveel defecten of ‘fouten die van invloed zijn op de smaak’ mag de koffie bevatten) en het gebied waar de koffie vandaan komt.

Het lekkerste Bèkske proeven!
rwandan coffee, specialty coffee, empowerment, best coffee, good coffee, genocide,

Rwanda, in het centrum van de koffiebelt

Er zijn slechts een aantal regio’s waar koffiebonen groeien. Een aantal randvoorwaarden zijn de hoogte, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Deze regio’s staan bekend als de koffiebelt, waar Rwanda precies middenin ligt!
Wist je dat 25% van de koffiedrinkers wel degelijk het verschil in smaken proeft en op zoek gaat naar de kwalitatieve koffies? En dat aantal groeit steeds meer. Koffie uit Rwanda is met reden een van de betere exportproducten!

rwandan coffee, specialty coffee, empowerment, best coffee, good coffee,

De weg van jouw Bèkske in vogelvlucht

De arabica koffiebessen groeien vanaf minimaal 1200 meter hoogte. De koffiebessen worden zorgvuldig en selectief met de hand geplukt, gewassen, gedroogd en gepeld. Alleen de rode rijpe bessen groeien uit tot de beste groene koffiebonen. Deze groene bonen worden op geur, aroma en smaak gekeurd, waarna ze in balen van ongeveer 60 kg worden verzameld voor transport richting de branderij in Vught.

Alle koffiesoorten worden in de branderij op Fort Isabella op ambachtelijke wijze gebrand; in hoeveelheden van ongeveer 1 kg en volgens de traditionele methode, waarbij de koffie in een roterende trommel bij een temperatuur van ca. 205º C langzaam wordt geroosterd. Eenmaal afgekoeld, worden de geroosterde bonen verpakt. Het Bèkske is klaar voor een van de 100% (h)eerlijke momenten!

Van bes tot Bèkske in 10 stappen

Doe mij maar een Bèkske

Er is eigenlijk maar een manier om het beste uit Het Bèkske te halen, en dat is gewoon bestellen! Zo kan je niet alleen genieten van de beste koffie, je Bèkske smaakt extra lekker, wetend dat de vrouwen en alle locals die deel uitmaken van de het proces hier rechtstreeks baat bij hebben.

1 kg bonen

Bestellen

1 kg filterkoffie

Bestellen

500 g bonen

Bestellen

500 g filterkoffie

Bestellen